Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mag je onder de zonnebank met je tattoo?

Heb je recentelijk een tattoo laten zetten maar wil je wel graag onder de zonnebank? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Met een tattoo onder de zonnebank gaan is mogelijk, maar kan risicovol zijn, vooral bij nieuwe tatoeages. Nieuwe tattoos hebben open wondjes en zijn gevoelig voor infecties en verbranding. Daarom is het cruciaal om minimaal 2 tot 4 weken te wachten voordat je de zonnebank gebruikt, zodat de huid kan genezen. UV-straling kan tattoos beschadigen, maar verstandig zonnen is nog steeds mogelijk en zelfs bevorderlijk voor de gezondheid door de aanmaak van vitamine D. Bescherm je tattoo altijd goed en volg tips zoals het controleren van je huidtype en kuurschema voor veilig zonnebankgebruik.

De zonnebank, tattoos, en de zorg voor je huid

Minimaal 2-4 weken niet onder de zonnebank of de tattoo goed bedekken met materiaal wat straling tegengaat.

Het belang van de juiste nazorg voor je tattoo

Een prachtige tattoo laten zetten is een kunstwerk op zich. Na de zorgvuldig uitgekozen ontwerpen en de pijnlijke sessie in de tattooshop, is het van cruciaal belang om je tattoo goed te verzorgen. Het genezingsproces van een tattoo is essentieel voor het behoud van de kleur en scherpte van het kunstwerk. Maar hoe zit het met de zonnebank? Hoe lang moet je wachten voordat je weer onder de zonnebank kunt nadat je een nieuwe tattoo hebt laten zetten?

Het genezingsproces van een tattoo

Het genezingsproces van een tattoo kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte en plaatsing van de tattoo, evenals individuele verschillen in het genezingsvermogen van de huid. Over het algemeen duurt het genezen van een tattoo gemiddeld twee tot vier weken. Tijdens deze periode moet je extra voorzichtig zijn met je huid en vermijden dat de tattoo wordt blootgesteld aan direct zonlicht of de kunstmatige UV-straling van een zonnebank.

Black Crown. Wanneer je graag gebruikmaakt van de zonnebank, is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Je huid is kostbaar en je wilt dus alleen de allerbeste producten gebruiken voor je huid. Om je huid de verzorging te geven die deze verdient,

  • Prijs: €80,37
  • Bronzer: 90 DHA-bronzer

Devoted Creations Black Crown zonnebankcreme 90 DHA-bronzer

De impact van UV-straling op je tattoo

UV-straling kan schadelijk zijn voor je huid, vooral tijdens het genezingsproces van een tattoo. De straling kan het genezingsproces verstoren en het risico op vervaging of beschadiging van de tattoo vergroten. Daarom is het belangrijk om na het zetten van een tattoo de blootstelling aan de zon en de zonnebank te vermijden.

Hoe lang geen zonnebank na het zetten van een tattoo?

Om je nieuwe tattoo te beschermen en ervoor te zorgen dat het kunstwerk zo lang mogelijk mooi blijft, raden we aan om ten minste vier weken te wachten voordat je weer onder de zonnebank gaat. Gedurende deze periode kan je huid volledig herstellen en zal de tattoo haar levendige kleuren behouden.

Zorg voor je tattoo met de juiste zonnebankcrème

Wanneer je na de genezingsperiode weer klaar bent om onder de zonnebank te gaan, vergeet dan niet om je tattoo goed te beschermen. Gebruik een zonnebankcrème die speciaal is ontworpen om tattoos te beschermen en te verzorgen, zoals de producten uit onze By Devoted Creations collectie. Deze crèmes zijn verrijkt met ingrediënten die de kleur en het uiterlijk van je tattoo behouden, terwijl ze je huid tegelijkertijd hydrateren en verzorgen.

Filthy Rich. Deze decadente crème, doordrenkt met champagne- en diamantextracten, geeft je huid een luxueuze uitstraling terwijl de bronzers je teint verrijken.

  • Prijs: 77,92
  • Bronzer: 180-voudige DHA bronzer

Het belang van zorgvuldige nazorg

Zorgvuldige nazorg is de sleutel tot het behoud van een prachtige tattoo en een gezonde huid. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en de zonnebank, vooral tijdens het genezingsproces van je tattoo. Gebruik altijd een hoogwaardige zonnebankcrème om je huid te beschermen en te hydrateren, zodat je niet alleen een stralende teint krijgt, maar ook de levensduur van je tattoo maximaliseert.

Ontdek meer bij Tan Obsession

Bij Tan Obsession begrijpen we hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen, vooral wanneer je een nieuwe tattoo hebt. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan zonnebankcrèmes en verzorgingsproducten op onze website en leer meer over het beschermen van je huid en het behoud van je tattoos. Heb je vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op. We staan klaar om je te helpen stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mag je onder de zonnebank met je tattoo?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending boven de €50,-